Binance Türkiye de Yasaklandı mı Kapanacak mı?

Bu yazımızda Türkiye'de kabul edilen yeni kanun ile Binance Global kripto para borsasının, Türkiye'de faaliyetlerine devam edebilecek mi konusunu ele alacağız.

{getToc} $title={Table of Contents}

Giriş

Kripto para kullancılarının yoğun olarak bulunduğu ülkemizde, bu kanunun yasalaşmasından sonra Binance Global Yasaklandı mı? Kapanacak mı? gibi bir çok soru sorulmaya başlandı. Bizde platformumuzda bu konu hakkında kıza ve öz bir bilgilendirme yazısı yazmaya karar verdik.

02 Temmuz 2024 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen kanun ile Türkiye merkezli olmayan kripto varlık hizmet sağlayıcılarına (Kripto Para Borsaları) çeşitli yeni gereklilikler getirilmiş. Bu düzenlemeler, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından denetleneceği ve uygulanacağı hükmü karar altına alınmış.

Kanun ile Getirilen Bazı Önemli Gereklilikler Neler?

Faaliyet İzni: Türkiye'de faaliyet göstermek isteyen tüm kripto varlık hizmet sağlayıcılarının SPK'dan faaliyet izni alması zorunlu hale getirilmiş.

Sermaye Şartı: Hizmet sağlayıcılarının anonim ortaklık şeklinde kurulması ve asgari 50.000.000 TL sermayeye sahip olmaları gerekmektedir hükmü karar altına alınmış.

Kimlik Tespiti: Müşterilerin kimliklerinin tespiti ve doğrulanması, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun" ve ilgili mevzuata uygun olarak yapılmalıdır kararı alınmış. (Zaten yapılıyordu.)

Bilgi Sistemleri: Hizmet sağlayıcılarının bilgi sistemleri ve güvenlik önlemleri SPK tarafından belirlenen standartlara uygun olmalıdır kararı alınmış.

binance-turkiyede-yasaklandimi-kapanacakmi-referralbrotherhood.com

Binance Türkiye de Yasaklandı mı Kapanacak mı?

Binance Türkiye'de yasaklanmadı veya kapanmadı. Binance borsası, Türkiye de ve küresel ölçekte yasal uyum çalışmalarına uymak zorunda. Bu doğrultuda son çıkan kanun ile bir takım kurallara uyum içerisinde çalışmak için, 02-07-2024 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen kanun kapsamında, tüm Türkiye merkezli olmayan kripto varlık hizmet sağlayıcılarına getirilen yeni gereklilikler doğrultusunda, Binance.com web sitesi ve uygulamasındaki Türkçe dil seçeneği 27-09-2024 itibarıyla kaldırılacağının bilgisini paylaştığını görüyoruz.

Binance com global web sitesi ve uygulaması dahil ingilizce olarak kullanılmaya devam edeceğinin, sadece Türkçe dil seçeneğinin olmayacağının bilgisi BURADA paylaşılmış.{alertSuccess}

Borsanın Türkçe müşteri hizmetleri servisinin devam edeceği ve müşteri fonların güvence altında olduğunun vurgusu da yine yukarıdaki linkte paylaşılmış.

Sonuç

Sonuç olarak Binance Global Türkçe dil hariç kullanılmaya devam edeceği görülüyor. Kabul edilen kanun kapsamında yerli olarak Binance TR borsası da hizmetlerine devam edeceği kesin. Binance TR borsasının yasal ve lisanslı olarak hizmet verdiği biliniyor. Türkiye pazarında bu lisans zorunlu. Binanc için Türkiye macerası devam ediyor. Global piyasalarda oldukça popüler olan ülke pazar payı olarak Avrupa'da ilk 3 sırada. Ülkenin gelişmekte olan bir ülke konumunda olduğu düşünülürse kripto varlıkların uzun vade de Türkiye devletine faydalı olacağı düşünülüyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki kripto para ve blokzincir teknolojileri çerçevesinde yasaklamalar yerine bu konuda serbestlik sağlanması kamuoyu tarafından bekleniyor.

Binance TR websitesindeki ücretsiz etkinliklere ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.{alertSuccess}

To Support the Referral Brotherhood Platform Register on Binance Exchange with the Referral Code GTKTSIOD {alertSuccess}

Note: "All content on this website is copyrighted."

Referral Brotherhood

The author, who has been following the Blockchain Technologies and Cryptocurrency world since 2010, founded the "Referral Brotherhood" platform in 2021. Later, the platform grew and took on a global identity. The author, who loves Science, History and Astronomy, conducted mathematical studies on Fibonacci numbers and developed certain algorithms. In 2022, he discovered the application called "Crypto Bull vs Bear Index" and the first stable version of the application, V.1.0, was published on the "Referral Brotherhood" platform on 09.05.2022. In this way, he filled a big gap in the cryptocurrency ecosystem. The author, who received training in web design and website management, SEO, SEM, Technical and Fundamental analysis, Blockchain technologies and digital marketing, is proficient in HTML and Pinescript programming languages. blogger

Previous Post Next Post

Contact Form